Litvínov teprve podruhé padl, jedna z největších bitek TELH a Plášek zpět

0

LEDNÍ HOKEJ

ČESKÁ TIPSPORT EXTRALIGA

Zdravím vás u mého dalšího blogu, který bude opět věnovaný české extralize. Shrneme si teprve 2 prohru Lítvinova a vlastně co se stalo po zápase, protože o tom dost lidí určitě neslyšelo. A dále tu máme docela velké jméno a tím je Karel Plášek, který se vrátil ze zámoří.

Hokej - Litvínov

sport-pics.cz/Pavel Lebeda

Litvínov padl

A je to tu. Litvínov po neskutečné šňůře jedenácti zápasů padl. A to docela dost nečekaně s Olomoucí, která je na posledních příčkách tabulky. Důležité je podotknout, že toto byla nejdelší výherní šňůra Litvínovu a mají tak nový rekord. Ale jak už jsem zmínil a určitě každá ví, tak Litvínov v Olomouci podlehl. Musím se přiznat, že jsem na tomhle zápase dokonce byl a upřímně, takový výkon od Olomouce jsem už dlouho nezažil. Jelikož jsem fanoušek Olomouce, tak vím že Olomouc je hrozně nevyzpytatelná a vždy hraje svůj styl hokeje. Ale v tomhle zápase to bylo úplně jiné. Myslím si, že celý kádr opět nabudil Jan Káňa, o kterém jsme se bavili v minulém blogu. A teď příchod dalšího velkého hráče. Ale o tom až později.. Zápas skončil 2:1 pro domácí Olomouc a o góly se postaral Jakub Navrátil a Jan Bambula. Musím vám říct, že nasazení bylo neskutečné, oba týmy chtěli vyhrát a hra byla tam a zpět stále. A kdo zápas sledoval, tak musí uznat, že tento zápas byl sice téměř bezgólový, ale za to jeden z nejlepších. Ale přece jenom Olomouc byla o něco lepší. Samozřejmě se mnou nemusíte souhlasit, takže podotýkám, že tohle je pouze můj názor.

Jedna z největších bitek v TELH neboli ,,Už se poprali ?“

Takto si dělají srandu někteří fanoušci hokeje. A já se jim určitě nedivím. Tato bitka se uskutečnila hned po dohrání poslední vteřiny zápasu Litvínov – Olomouc. Zatím co olomoucký brankář Branislav Konrád šel slavit směrem ke střídačce, tak olomoucký Rok Macuh se pustil do šarvátky s litvínovským Jindřichem Abdulem. Následně se to rozjelo všechno a na ledě vypukla hromadná bitka, která neměla konce. Rok Macuh proti Jindřichu Abdulovi, Ondrušek proti Havelkovi, Rutar proti Zemanovi, Knotek proti Ondřeji Kašemu a mnoho dalších. Po skončení téhle hromadné bitky, se z olomouckého kotle začalo hlásat ,,jeb*t Vervu a to nařklo i další hráče Vervy a i když to vypadalo na nadějný konec téhle šarvátky, tak se jeden z fanoušků olomouce pustil slovně do Ondřeje Kašeho a všechno to odstartovalo znovu. Nakonec to všechno vygradovalo až k násilnému odstrčení všech hráčů na ledě a rozhodčí museli zakázat hráčům si podat ruce, jelikož nevěděli zda v nich stále agrese je a nechtěli riskovat vyvolání další hromadné bitky.
„Jak k tomu došlo? Upřímně nevím, šel jsem slavit a najednou se tam mlátili. Myslím si, že se to nebude přenášet do dalších zápasů. Chtěli jsme si pak podat ruce, bohužel to nevyšlo,“ komentuje olomoucký úročník Jan Bambula.
„V životě jsem to nezažil, že bychom si nemohli podat ruce. Docela mě to překvapilo, pak se to uklidnilo, možná nás mohli nechat. Ale je to na nich,“ takové bylo vyjádření litvínovského Ondřeje Jurčíka.
Dolu jsem vám přidal i video téhle obří bitky. Tak doporučuji se mrknout.

Boj o čelo tabulky

Hned po zápase v Olomouci, čeká Litvínov zápas o čelo tabulky. A to s Pardubicemi. Zápase se odehraje na domácí půdě Litvínovu a myslím si, že to bude velký boj. Kurzy vypadají následovně. Litvínov – 2.65 / Pardubice – 2.30 a musím říct, že tady Pardubice stojí opravdu za zkoušku. Kurz 2.30 na lídra TELH se jen tak nevidí. A přece jenom si nemyslím ,že by si čelo tabulky Pardubice nechali ukrást. Už tak Pardubice mají velké ztráty ( na jejich poměry) z posledních dvou zápasů.
A jak si myslíte vy, že tenhle zápas dopadne ?

Příchod Karla Pláška ze zámoří

Karel Plášek je Přerovský odchovanec, který se vypracoval až na draft do NHL. A to do týmu Vancouver Canucks. Kde však toho moc nenahrál. Ve Vancouveru odehrál osm zápasů na farmě, avšak bez získání jediného bodu. A tak se Vancouver rozhodl poslat Karla zpět do TELH na hostování. Karel byl poslán právě do Olomouce, kde odehrál vcelku slušnou sezónu. Stihl zde za 38 zápasů nasbírat 20 bodů a to na hráče olomouce je velice slušné. Avšak po sezóně 2022/2023 se vrátil zpět do Vancouveru, aby zde získal své místo. Bohužel ani letos si zde místo nevybojoval a Vancouver se rozhodl vytradovat Karla do Pittsburgh Penguins. Bohužel Pittsburgh měl plány takové, že Karel nebude hrát ani NHL ,ani AHL, ale až ECHL. Což je ještě nižší soutěž než právě zmiňovaná AHL, neboli farma.
A tady měl Karel už jasno. A ani se mu nedivím, jelikož platy budou obdobné, ne-li menší a hlavně, tady je Karel doma. A ta atmosféra v Americe a v Česku je nesrovnatelná. A další věc bude určitě prostor. Ten moc v Americe nedostával a byl tam spíše podprůměrným hráčem. Avšak tady bude spíše tím nadprůměrným.
No a kam vlastně zamířil ? No zpět do Olomouce, kde bude dostávat určitě dostatek prostoru a bude v elitním útoku dle mého s právě příchozím Janem Káňou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *