2. liga zná semifinalisty: Dojde na střety favoritů!

0

Velmi rychle se ve druhé lize odehrály osmifinálové a čtvrtfinálové série. Velmi dominantně si počínala většina favoritů, poslední čtveřice nyní změří síly v semifinále. Ty startují ve středu 3. dubna.

Chomutov s bravurou zvládl základní část. Nervozita v play off nebo zvýšená motivace protivníků? Ani jeden z faktorů proti Pirátům nehrál. Naopak, Chomtov smetl Kobru Praha i Letňany, které vyřadily Děčín 3:0.

Zvlášť druhá série však nebyla tak jednoznačná, dva zápasy vyhrál favorit o jediný gól, ten třetí o dva, přičemž pojišťoval deset sekund před koncem do odkryté klece.

V semifinále se Chomutovu postaví Vyškov. Ten si zatím počíná podobně suverénně, odskákala to Kopřivnice a Havlíčkův Brod. Druhý jmenovaný tým přitom v osmifinále překvapivě nedovolil Opavě ani zápas.

foto: Hokej Vyškov

Tolik jedna část pavouka. V té druhé se nacházel také hegemon své konference, a sice Havířov. A ten také nezklamal a vyhrál všechny zápasy.

A to velmi působivým stylem. Sérii se Žďárem nad Sázavou ovládl se skóre 21:2, klání s Novým Jičínem, který z pozice hůře nasazeného týmu překvapil Hodonín, 21:6.

I díky tomu je na čele bodování play off dvojice z Havířova. Lukáš Bednář má v pěti zápasech 16 bodů, Tomáš Franek o tři méně.

Na obří sílu AZ se musí nachystat v Táboře. Ten si v osmifinále poradil s Benátkami 3:0, nicméně proti Příbrami to byla pořádná fuška.

Baník se předtím skvěle naladil proti Vrchlabí, kterému ve třech zápasech nasázel šestnáct branek. Série s Táborem pak byla celkem paradoxní. Natáhla se sice do maximálních pěti zápasů, ale hned čtyři skončily tak, že vítěz poraženého vynuloval.

Jasno je také o sestupujícím. Řisuty dokázaly dvakrát vyhrát nad Velkým Meziříčím, které tak míří o patro níž. Právo na účast ve II.lize pro další sezonu získaly SK Kadaň a MHK Slovan Orlová.

Všechny zápasy semifinále i finále play off bude možné sledovat na czechicehockey.tv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *