Toronto Maple Leafs začalo sezonu ve velkém stylu

0

LEDNÍ HOKEJ

NHL

Fanoušci NHL můžou zbystřet a jsem si vědom, že úvodní týden plný zápasů každou nocí jste si užili minimálně tak jako já. Někteří možná sledují pouze výsledky svých oblíbených týmů, nicméně pro mě je každé probuzení okamžitou zvědavostí nových výsledků.

Auston Matthews - Toronto Maple Leafs - NHL

U těch, kteří bedlivě sledují každým dnem a nocí včetně veškerých novinek vnímám jako plus pouze, že mají k dispozici informace a různých posunech sestavami a to klidně i těmi přesilovkovými, jako dnes v noci třeba zařazení Jakea Sandersona ze druhé přesilovkové formace do první místo Chabota apodobně, ale dále je to opravdu už dost o štěstí, stejně tak jako když si vsadíte na střelce. Občas dokáže být Fantasy i trochu úsměvné, například když dáte od brány Frederika Andersena z Caroliny a doufáte v shutout (čisté konto) a on pak dostane pětku a rázem jste v bodování v mínusu. Tímto bych chtěl všem také zároveň popřát hodně úspěchů při tipování a skládání sestav.

Úvodní týden mě zaujmulo především Toronto Maple Leafs, které již dlouhá léta tápe a kromě loňského „výjimečného“ roku, kdy jako zázrakem přešli konečně první kolo, to byla vždy v playoff totální bída a vyhoření slavného kanadského klubu.

Základní část, lambáda, kterou si Toronto vždy lahodí a často soupeřům nasází především na domácím ledě s klidnou tváří a téměř „suchým tričkem“ bez problému pět až šest branek, berte samozřejmě s rezervou, ale poté přijde playoff a javorové listy jakoby byly vyměněny za prokletý klub, který ať dělá co chce, tak ne a ne přejít přes první kolo.

Za mě byla loňská sezona nejen ohromný úspěch, ale skvělé zkušenosti pro každého člena tohoto týmu a ne že bych chtěl dělat z Leafs šampiona na Stanley Cup po prvním odehraném týdnu, to ani náhodou, ale zdá se, že letos by si to opravdu vše mohlo sednout a s Torontem by se výrazněji mělo počítat.

Ze soupisky především v útoku jde již delší dobu pořádný strach, ještě aby ne, když jde jen v prvním šestce najdeme samou superstar, Matthews, Marner, Tavares, Nylander. Přičtěme k tomu příchod Domiho, Tylera Bertuzziho ( již loni) a tolik potřebného fyzického hráče, který u Maple Leafs strašně dlouhou dobu chyběl, což letos dokonale splňuje Ryan Reaves, tak za mě velký dobrý. Vyrůstající teprve 21 letý talent Matthew Knies s 19 letým Fraserem Mintenem, kteří mají směrem dopředu také co nabídnout, myslím, že si Toronto nemůže stěžovat.

Ještě doplním, Reaves je prostě takový ten typ hráče, kterého nesnášíte jako soupeře, ale milujete ve svém týmu. Já osobně nejsem jeho fanoušek a moc dobře si pamatuji jeho dirty hity apodobně, ale v Torontu jde na jeho adresu také jedna chvála za druhou a odvádí dobrou práci.

Dost mě zarazil příchod Johna Klinberga do obrany, který byl poslední roky v NHL téměř nechtěný muž poté co se v Dallasu z ohromné ofenzivní hrozby stal takřka neviditelný bek, navíc s mnoha chyba ve svém obranném pásmu, na to několik trejdů, prvně Anaheim, pak Minnesota, ale i přes semtam nějaké ty nasbírané body Klinberga za ty ohromné peníze nechtěl.

Toronto už má ofenzivního beka Mikea Reillyho a vzhledem k tomu, že celé ty roky je trápila především slabá obrana s brankářem, tak příchod dalšího ofenzivního beka, který poslední roky nepůsobil nijak přesvědčivě, byl nejméně diskutabilní.

Co čtu a sledoval sem zápasy Toronta, tak zatím na Klinberga pouze samá chvála a 3 body za 3 asistence ve třech utkáních je slušná vizitka. Je za námi teprve první týden, uvidíme co dále, ale Toronto zatím vypadá jako „real deal“.

Již v přípravě si to začalo pomalu sedat a klapat, když porazili Buffalo 5:2, Montreal 2:1 i 3:1, Detroit 4:3 a vlastně z posledních 6 zápasů vyhráli hned 4 a navíc jedna prohra byla až po prodloužení.

Začátek sezony a domácí opener trochu nervozní, jako většina týmů, ale nakonec skvělý comeback a výhra 6:5 nad Canadiens a poté další domácí nášup, tentokrát Minnesotě, kterou rozstříleli 7:4.

Skvělou formou hned na start působí především Matthews, který nastřílel dva hattricky v řadě, něco neuvěřitelného, ale je to opravdu báječný kanonýr.

Poslední zápas sice prohráli doma s Chicagem 1:4, ale zde pozor, ačkoliv dost překvapující výsledek s jedním ze slabších týmů letošní sezony, tak Toronto hrálo slušně, ale všechen kredit si zaslouží právě Hawks, kteří odehráli svůj jeden z nejlepších zápasů za posledních několik let a dokázali s Leafs držet tempo celých 60 minut. Famozně zachytal Soderblom a s tímto úctyhodným výkonem by Chicago porazilo klidně i Vegas. Nejsou to pouze velká slova a kdo viděl, tak ten může pouze potvrdit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *