Snový start pro Bedarda, NHL je zpět v plné parádě

0

LEDNÍ HOKEJ

NHL

Slyšíte dobře, NHL se vrátila a my tak máme opět o to větší radost, že je po dlouhých noccích co sledovat. Hokej ze zámoří s těmi nejlepšími a největšími superhvězdami je vždy skvělý zážitek, který mi hokejoví fandové oceníme.

Hokej - Chicago - Bedard

Hokej

Jedenáctý říjen je úspěšně za námi a nová sezona National Hockey League nám ihned ve svém prvním kole nabídla jedno veliké překvapení, o které se postaralo právě Chicago v čele s generačním talentem Connorem Bedardem.Před touto sezonou bylo hned několik otazníků, jak si Hawks tuto sezonu povedou a spousta zkušenějších odborníků je řadila opět spíše k těm spodním patrům neboli místům tabulky na Západě i v Centrální divizJe tu nová generace, zvykejte si, už to není ta slavná „core“ Toews, Kane, Seabrook, Keith, Crawford a Hossa nebo Sharp. Za pár let si budete jestřáby představovat především pod jmény Bedard, Reichel, Korchinski, Nazar, Moore, Kaiser a dost možná i Hall či Atahanasiou.

Netvářím si, že jsem generální manažer Chicaga Kyle Davidson a já se rozhodně od ikon spjatých s tímto franchisem Patrickem Kanem a Jonathanem Toewsem neodloučil ani nešel dál. Toho superhvězdné duo bude navždy symbolem Chicaga Blackhawks a je pouze ohromná škoda, že nakonec nekončí své kariéry v dresech s indiánem na hrudi, když zde strávili celé své kariéry a zanechali za sebou takřka neuvěřitelné a krásné vzpomínky nejen v podobě tří Stanley Cupů.

Blackhawks jsou v přestavbě a letos to bude nejspíše ještě většinu sezonu bolet, ale už ne tolik, je tu Bedard, se kterým přichází lepší zítřky a především budoucnost.

Co se zbytku týmu týče, musíme ještě nejméně asi pár let počkat, než budou Hawks opět konkurenceschopní a bojovat o příčky zaručující playoff, ačkoliv supertalent s 98 na zádech a indiánem na hrudi dost možná bude sbírat kanadské body jako na běžícím páse.

Nejen dle mě, zbytek týmu tuto sezonu ještě připraven na takový posun není, ačkoliv na progres například Lukase Reichela jsem nesmírně zvědavý a během následujících sezon by se právě on po boku Connora měl stát hlavním leadrem Chicaga.

První dvě lajny nevypadá vůbec špatně, najdeme zde také jména jako Taylor Hall, Ryan Donato, Tyler Johnson nebo Andreas Athanasiou, ale chce to daleko více talentu a rychlosti, kterou například 38 letý Correy Perry nebo 35 letý Nick Foligno rozhodně neposkytnou.

Tím ale nic proti těmto dvěma zkušeným veteránům, kteří během následujících let, hlavně Foligno jakožto bývalý dlouholetý kapitán Columbusu, poskytnou velmi cenné zkušenosti a rady právě této nastupující generaci a mimo jiné také mohou působit jakožto taková ochranka právě pro Bedarda, který zcela jistě bude obětí několik tvrdých open ice hitů a dalších zákeřností.

Dlouho očekávaný úvodní zápas sezony mezi Pittsburgem a Chicagem, tedy také dvou aktérů, o kterých se před tímto duelem mluvili již dlouhou dobu, Crosby vs Bedard, je konečně za námi.

Ještě před úvodním buly hlavní rozhodčí Kelly Sutherland s mikrofonem prohlásil nejprve ke zkušenějšímu „Ahoj Side, vítej zpět do další sezony“ a poté k mladíkovu “ Connore, vítej v NHL“!

Hned při své premíéře si i přes úvodní prohrané buly ale později Bedard připsal svůj premiérový kanadský bod v nejslavnější a nejlepší hokejové lize světa, čímž pouze potvrdil, že se s ním od prvního dne musí počítat ve velkém stylu.

Ještě přidávám pár zajímavých statů z premiérového zápasu hráče s 98 na zádech.

Connor Bedard odehrál 21 minut a 29 vteřin, dále měl 11 střeleckých pokusů z čehož 5 zamířilo mezi tři tyče, připsal si také jednu asistenci a měl 63,3% xG, tedy očekávaných vstřelených golů, což bylo nejvíce z celého týmu.

Kanadský talent je navíc prvním jestřábem v historii, který při svém debutu vystřelil 5x od debutu Bryana Bickella v roce 2007.

Nyní daleko podstatnější a zajímavější statistika, Connor při svém úvodním zápase odehrál proti Crosbymu na ledě 7 minut a 19 sekund, přičemž Blackhawks měli 65% xG vstřelených golů, to nejspíše nikdo nečekal, to byla vizitka rostoucí superstar jako hrom.

Pouze když se zamyslíme, tak na Connora je od samotného draftu kladen neskutečný tlak i ohromná očekávají, které musí unést a zatím se s tím pere náramně. To navíc odlévá tíhu okamžiku i očekávání z dalších talentovaných hráčů jako Lukas Reichel, Wyatt Kaiser nebo Kevin Korchinski, kteří by již během této sezony také mohli převzít otěže a postoupit na takzvanou další úroveň, kdy se každým zápasem stanou očekávaným leadrem svého týmu a budou rozhodovat zápasy.

Prozatím jsem neviděl zase tolik od amerického zadáka Wyatta Kaisera, ale je mu stále teprve 21 let a má se ještě co učit, takže to že semtam udělá nějakou hloupou chybu se může stát. Z čeho jsem byl ale mile překvapen, jak skvělý bruslař Kaiser opravdu je a rozhodně není náhodou, že byl každoročně povolán do reprezentace Spojených států amerických.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *