EXTRALIGA juniorů: Šest týmů v pěti bodech. Po pauze vyvrcholí boj o play-off i záchranu

0

Před reprezentační přestávkou se v DHL extralize juniorům dařilo několika týmům z chvostu tabulky. To znamená, že ve zbývajících sedmi kolech nadstavbové části bude vrcholit nesmírně dramatická přetahovaná o zásadní mety. Zejména o udržení mezi elitou.

Kanonáda Třince, na Vary dotírají dva týmy

V horní nadstavbové skupině O pořadí v play-off míří za přímým postupem do čtvrtfinále Sparta, Třinec i Kometa. Nasvědčuje tomu jak jejich bodový zisk, tak i výkony z posledního týdne. V rámci jednoho zápasu nejvýrazněji oslnili Oceláři, kteří smetli Jihlavu vysoko 12:0! Osmi body za čtyři branky a čtyři nahrávky k tomu přispěl Matěj Kozlík.

„Soupeř nás přehrál ve všech aspektech hry. Prohrávali jsme osobní souboje a soupeř využil každé naše zaváhaní. Je potřeba se z chyb poučit. Zápas hodit za hlavu,“ prohlásil stroze pro web Dukly její trenér Petr Svoboda. Třinec k tomu přidal i jasnou výhru 5:1 v derby na ledě Vítkovic, pak ale prohrál v Brně 3:4 po prodloužení.

Kometa tak završila úspěšný týden, kdy ze tří zápasů získala osm bodů. Navíc potvrdila fantastickou úspěšnost v domácím prostředí: Za celou sezonu zde ztratila jen dvě utkání! „Respekt klukům, šli si za tím. Ten gól v prodloužení byl pro nás odměnou,“ uvedl pro její stránky trenér Karel Beran po šlágru s Třincem. „Rozhodla nešťastná situace v prodloužení, kde jeden z našich hráčů uklouzl a domácí ujeli na samostatný nájezd a proměnili. Gratuluji jim k vítězství, ale děkujeme našim hráčům a celému týmu za výborný výkon,“ chválil navzdory porážce jeho protějšek René Mucha.

Před oběma celky z východní části republiky se ale nachází pražská Sparta. Ta dokonce slavila plný počet devíti bodů, když vysokým rozdílem porazila Karlovy Vary i Mladou Boleslav a poté nezaváhala v Liberci. Prostřední ze zmiňovaných duelů se přitom hrál v Jičíně, kam Boleslav každoročně v rámci klubové spolupráce míří. Přihlíželo mu 355 diváků.

„Zůstali jsme asi v autobuse. Soupeř byl ve všech činnostech jednoznačně o krok lepší než my a zaslouženě vyhrál. My bychom se teď do jednoho hráče měli zamyslet, jestli chceme o tu čtyřku ještě bojovat. Pokud ano, tak už takhle nikdy hrát nemůžeme,“ lamentoval boleslavský asistent Ladislav Kolner na klubovém webu. Jeho svěřenci následně složili reparát triumfem 8:1 nad Karlovými Vary, který byl pro situaci v tabulce extrémně důležitý.

Právě Energie se totiž po disciplinárním trestu pro svou brankářskou jedničku hledá, ve třech utkáních inkasovala dohromady 21 gólů. Na její čtvrté místo tak Boleslav ztrácí pět bodů a Jihlava, která po debaklu rovněž zvítězila nad Vítkovicemi, dokonce jen čtyři body. Po přestávce tak bude boj o čtvrtfinále pokračovat.

Jen Plzeň a Pardubice mohou být v klidu

Ještě mnohem dramatičtější situace ale panuje v nižší skupině O účast v play-off. Netýká se pouze prvních dvou týmů Plzně a Pardubic, které už mají dodatečný postup do vyřazovacích bojů na dosah. O víkendu sehrály vzájemný duel, který po výsledku 2:3 získalo Dynamo.

„Byl to dobrý zápas, rychlý, s hodně souboji. Bohužel jsme dvakrát vedení vždy rychle ztratili a navíc nevyužili dlouhou početní výhodu,“ litoval plzeňský asistent Martin Pouska. „My duel otočili a nějakým způsobem to poté ubojovali. Jsme rádi, že máme tři body a zase jsme odskočili skupince týmů pod námi, která se pere o každý bod,“ doplnil na webu hcplzen.cz pardubický lodivod Jakub Venc. Jeho tým nyní ztrácí na Plzeň čtyři body, má ale utkání k dobru.

Úplně jiné starosti ale momentálně zajímají zbývající šestici mužstev. Třetí Hradec Králové dělí od posledních Českých Budějovic pouhých pět bodů! Právě poslední Motor po dvou prohrách znovu prožil výborný týden, když si poradil v prodloužení s Mountfieldem a v základní hrací době s Plzní i Zlínem.

Právě Berani si ale předtím také polepšili. Zdolali totiž oba východočeské týmy. „Kdybyste mi před zápasem řekl, že tady vyhrajeme, tak bych byl šťastný. Čekali jsme tuhý boj, s Hradcem to bývá hodně těžké. Tohle jsme nečekali, ale myslím, že to bylo zasloužené,“ usmíval se v ohlasu pro web mountfieldhk.cz Martin Hamrlík. „Zase jsme se vrátili zpátky k nepříjemným starostem,“ mrzelo hradeckého Lukáše Krále.

O dvě výhry si polepšila také Olomouc, která porazila Litvínov a následně otočila derby v Přerově na 5:4 po prodloužení. Její třetí duel proti Hradci Králové byl kvůli marodce v mužstvu soupeře odložen na 19. února. Litvínovští junioři po prohře rovněž zabrali, když vydolovali cenné dva body za výhru po nájezdech v Pardubicích a poté doma skolili Přerov.

Výsledky DHL extraligy juniorů

19. kolo – skupina O pořadí v play-off:
HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec 1:5 (0:2, 0:3, 1:0)
BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 – 0:0)
HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 7:2 (2:1, 3:1, 2:0)
HC Kometa Brno – HC Dukla Jihlava 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

19. kolo – skupina O účast v play-off:
HC Škoda Plzeň – HC ZUBR Přerov 6:0 (3:0, 0:0, 3:0)
Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Olomouc – HC Litvínov 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HC Motor České Budějovice – Mountfield HK 3:2 po prodloužení (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)

20. kolo – skupina O pořadí v play-off:
HC Kometa Brno – HC VÍTKOVICE RIDERA 6:2 (4:0, 0:0, 2:2)
BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha 2:6 (1:4, 1:1, 0:1)
Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 6:4 (0:2, 3:1, 3:1)
HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec 0:12 (0:2, 0:5, 0:5)

20. kolo – skupina O účast v play-off:
Mountfield HK – Berani Zlín 2:5 (0:0, 2:2, 0:3)
HC Dynamo Pardubice – HC Litvínov 4:5 po sam. nájezdech (2:0, 2:2, 0:2 – 0:0)
HC Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
HC ZUBR Přerov – HC Olomouc 4:5 po prodloužení (0:1, 3:1, 1:2 – 0:1)

21. kolo – skupina O pořadí v play-off:
HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 4:3 po prodloužení (1:1, 2:1, 0:1 – 1:0)
BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)
Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC Dukla Jihlava – HC VÍTKOVICE RIDERA 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

21. kolo – skupina O účast v play-off:
HC Litvínov – HC ZUBR Přerov 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)
HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Berani Zlín – HC Motor České Budějovice 3:6 (0:2, 2:1, 1:3)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *