Extraliga dorostu: Slavia zakopla, Kometa vybojovala čelo, po postupu pokukuje Zlín

0

Nejvýraznější změny v Extralize dorostu se v uplynulém týdnu odehrály v nižší nadstavbové skupině, kde si Kometa vybojovala první místo a na postupovou pozici se dostal také Zlín, který nezažil úplně povedenou základní část. Třetí je však se stejným bodovým ziskem pražská Sparta, která výhrou také pomohla k sesazení Liberce z čela. Ve vyšší skupině se dařilo Mladé Boleslavi.

Slavii se nedařilo, Boleslav nadělovala

Mladá Boleslav si v uplynulém týdnu zastřílela, když soupeři dvakrát nasázela sedmičku. Uspěla proti Plzni a taky v dohrávce v Karlových Varech, kde ale až sedmá trefa Bruslařů, a to v nastaveném čase, byla vítězná. „Jsem pyšný na náš tým. Bylo to těžké utkání. Včerejší těžké utkání v nohách, cesta sem a hrát ve 13 hráčích proti takto kvalitnímu soupeři. Jak říkám, jsem pyšný na výkon, který jsme předvedli, a jsem přesvědčený, že rozdělení bodů z tohoto zápasu je naprosto zasloužené,“ hodnotil pro karlovarský web trenér Bruslařů Martin Škaloud.

Ztrácela naopak Slavia, která do zápasů vstupovala z pozice prvního týmu v tabulce. Osudnými se jí ve Vítkovicích i Třinci staly druhé třetiny. V Ostravě hráli Pražané po první třetině vyrovnanou partii, ovšem ve druhé části Vítkovice čtyřikrát udeřily. Obdobný scénář se opakoval také v Třinci.

Karlovy Vary pak kromě bodu z dohrávky proti Mladé Boleslavi urvali také tříbodový zisk proti Hradci. Energie v tomto případě musela utkání otáčet, ale nabytý náskok už udržela až do konce utkání. Také Mountfield ale otáčel, a to v dalším kole na ledě Plzně. Hosté ztráceli až do 59. minuty, kdy na 3:3 vyrovnal Filip Klíma. Obrat pak v prodloužení, dokonce ve vlastním oslabení, dokonal Ondřej Páleník.

Pro pohodlnější výhru si dokráčely Pardubice, které se po bezbrankové třetině proti Přerovu dostaly do dvoubrankového vedení. Zubři sice skóre korigovali, ale Dynamo si tříbodový zisk v roli favorita pohlídalo. Přerov tak zatím stále čeká na své první nadstavbové vítězství.

Kometa se vyhoupla do čela, pronásleduje ji Zlín

Kometa se dostala do čela skupiny o účast v play-off, i když špice této tabulky je velice vyrovnaná. Zprvu Brnu pomohlo hlavně vítězství 5:0 nad Kladnem, ale také zaváhání Litvínova ve Zlíně. Kometa si pak navíc poradila právě i s hráči Litvínova, kterým taktéž nastřílela pět branek.

Uplynulý týden se vydařil také Zlínu, který se díky výhrám 3:2 a 5:1 dotáhl na čelo tabulky a aktuálně mu patří druhá postupová příčka. Berani navíc drží šňůru pěti výher v řadě. „Zápas s Kladnem hodnotí dobře, důležité bylo, že jsme hráli ze zabezpečené obrany, defenzíva byla opravdu dobrá. Do poslední chvíle jsme věřili, že to zvládneme a že góly dáme. Po dvou třetinách jsme se neunáhlili a krok za krokem jsme došli k tomu, že jsme dali více branek než soupeř, byla jen otázka času, kdy je dáme,“ zhodnotil utkání pro klubový web trenér Zlína Lubomír Vosátko.

Obdobně se nahoře drží také Sparta, která porazila Liberec. Hokejisté Tábora si pak poradili se dvěma důležitými dohrávkami, když nejprve v prodloužení po přetahované o výsledek udolali Olomouc a následně v neděli zvítězili na ledě Poruby přesvědčivě 5:2. Na sestupové příčce tak zůstává Olomouc.

Výsledky Extraligy dorostu

Dohrávka 1. kola – O účast v play-off:
HC RT TORAX Poruba – HC Tábor 2:5 (0:3, 1:2, 1:0)

Dohrávka 2. kola – O pořadí v play-off:
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 6:7 po prodloužení (1:3, 2:0, 3:3 – 0:1)

Dohrávka 2. kola – O účast v play-off:
HC Olomouc – HC Tábor 3:4 po prodloužení (1:1, 2:1, 0:1 – 0:1)

11. kolo – O pořadí v play-off:
BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň 7:4 (0:2, 3:0, 4:2)
HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Slavia Praha 6:2 (2:2, 4:0, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary – Mounfield HK 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

11. kolo – O účast v play-off:
HC Kometa Brno – Rytíři Kladno 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Berani Zlín – HC Litvínov 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

12. kolo – O pořadí v play-off:
HC Dynamo Pardubice – HC ZUBR Přerov 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
HC Oceláři Třinec – HC Slavia Praha 6:3 (2:1, 4:1, 0:1)
HC Škoda Plzeň – Mountfield HK 3:4 po prodloužení (2:1, 1:1, 0:1 – 0:1)

12. kolo – O účast v play-off:
Berani Zlín – Rytíři Kladno 5:1 (0:0, 1:1, 4:0)
HC Kometa Brno – HC Litvínov 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha 2:6 (1:1, 1:2, 0:1 – 0:1)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *