Vanišová září v PWHL, za oceánem se daří i dalším Češkám

0

PWHL, tedy Profesionální hokejová liga žen, se stala hned od začátku velkým předmětem zájmu. Za oceánem na zápasy žen lidé chodí v hojném počtu a mimo jiné mohou vidět i to, jak bojují zástupkyně z České republiky.

Je jich pět a shodou okolností hned čtyři z nich působí ve dvou klubech. Jediná, která je ve svém týmu bez krajanky, je Denisa Křížová, jež působí v Minnesotě.

Té se zatím v devíti utkáních skórovat nepodařilo, nicméně velmi se jí podařil hned třetí zápas v soutěži, v němž pomohla svému týmu dvěma asistencemi. Jejímu týmu se ale daří, k datumu vydání článku byl na druhém místě.

Dvě hráčky působí v hlavním městě Kanady. Za Ottawu bojují Aneta Tejralová, kapitánka českého národního výběru, a Kateřina Mrázová.

První zmíněná čekala na první bod pořádně dlouho, ale podařilo se jí skórovat v posledním zápase předtím, než odletěla na reprezentační sraz. Proti New Yorku se jí gólem podařilo otevřít skóre.

Kateřině Mrázové se naopak luxusně povedl start do zámořské kariéry. V prvních dvou zápasech dala dva góly, na které navázala ve třetím asistencí.https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnarodnitymzen%2Fvideos%2F1041350787127719%2F&show_text=false&width=560&t=0

V Montrealu, jenž okupuje první místo, hraje Dominika Lásková, první vybraná Češka na draftu, a Tereza Vanišová.

Zatímco prvně jmenovaná je zatím bez bodu, Vanišové se nadmíru daří a je oporou týmu. Už od počátku stabilně boduje. V prvních pěti utkáních si připsala stejný počet asistencí, ke konci ledna pak prolomila smůlu a oslavila i první gól. Její sedm bodů je třetí nejlepší počin v celé soutěži.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *