U20: Cesta na juniorské MS započne domácím Turnajem pěti zemí

0

Česká reprezentace do dvaceti let měla perné léto. V červenci odehrála čtyři utkání, na konci srpna pak odcestovala do Švédska k Turnaji pěti zemí. Zkušenosti z těchto událostí se bude snažit zúročit na začátku listopadu, kdy bude v Chomutově hostit další vydání turnaje, kde se sejde evropská hokejová elita.

Turnaj pěti zemí v České republice první akcí v tomto ročníku, předchozí dvě se konaly v létě a od té doby se reprezentace nesetkaly.

Česká dvacítka do ní však půjde díky letním výkonům pořádně povzbuzená. Na turnaji ve Švédsku, který byl kvůli ztraceným dresům i dírám v ledu plný komplikací, vyhrála tři zápasy ze čtyř. Prohra 1:2 přišla s Finskem.

Odplata může přijít v Chomutově, kde se Turnaj pěti zemí bude konat tentokrát. Bude mít stejné složení jako v létě, kromě Čechů a Finů se tedy zúčastní Slováci, Švédové a Švýcaři.

Program českých zápasů

Středa 8. listopadu 2023
18:30 Česko vs Švýcarsko

Čtvrtek 9. listopadu 2023
18:30 Česko vs Finsko

Sobota 11. listopadu 2023
18:30 Česko vs Švédsko

Neděle 12. listopadu 2023
16:30 Česko vs Slovensko

Pro kompletní rozpis klikněte ZDE.

Nominace reprezentace

Brankáři:

Michael Schnattinger (Liberec), Jan Kavan (Kometa Brno), Štěpán Vopravil (KooKoo)

Obránci:
Jakub Dvořák, Tomáš Galvas (oba Liberec), Aleš Čech (Mladá Boleslav), Adam Jiříček (Plzeň), Matěj Prčík (Vítkovice), Dominik Badinka (Malmo), Ondřej Dorot (Karlovy Vary), Oliver Samson (Sparta Praha)

Útočníci:
Adam Bareš (Pelicans Lahti), Jakub Štancl (Växjö), Sebastian Redlich (Södertälje), Ondřej Hrabík, David Senčák (oba Sparta Praha), Jonáš Jungwirth (Jihlava), Lukáš Plos, Jaromír Peréz (oba Liberec), Miroslav Holinka (Třinec), Adam Boltvan (Kometa Brno), Matěj Maštalířský (Litvínov), Matěj Přibyl (Vítkovice), Jiří Felcman (Langnau), Matěj Gardon (Mladá Boleslav)

Realizační tým:

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Patrik Augusta
Asistenti trenéra: Robert Reichel a Pavel Trnka
Trenér brankářů: Martin Láska
Videotrenér: Vojtěch Tulačka
Lékař: Jaroslav Budín
Kustodi: Václav Vejvoda, Jan Lamacz
Fyzioterapeut: Miloš Pojer
Kondiční trenérka: Hana Bubníková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *