Setkání reprezentačních koučů s trenéry a manažery klubů ELJ a ELD

0

V týdnu proběhlo v Praze setkání trenérů reprezentace se zástupci klubů extraligy juniorů a extraligy dorostu. Na akci v hotelu Stages dorazilo celkem 54 manažerů a trenérů z 19 klubů, setkání se zúčastnili i zástupci Českého hokeje. Řešily se nejen uplynulé reprezentační turnaje, ale také nová spolupráce od další sezony.

Toto setkání navázalo na předchozí aktivity reprezentačních trenérů v čele s Radimem Rulíkem a úvodní slovo si vzal na starost právě hlavní kouč národního týmu. „Nastínili jsme mimo jiné, jak bychom chtěli, aby probíhala spolupráce od další sezony. Trenéři reprezentací jsou v úzkém kontaktu a chtěli bychom, aby to tak bylo i s klubovými kouči,“ řekl Rulík.

„V čele s trenérem Rulíkem jsme jim přednesli styl a způsob práce, který máme mezi sebou,“ dodal Patrik Augusta, trenér národního týmu do dvaceti let. „Chtěli bychom naši práci propojit s trenéry v klubech. Máme společný cíl – zlepšovat hráče a celý náš hokej.“

Poté následovalo hodnocení akcí od každého z trenérů reprezentace. Postupně tak přednášel Milan Razým, Pavel Patera, David Čermák a Patrik Augusta.

„Šlo o setkání, ve kterém jsme chtěli trenérům z klubů také přednést, co nám ukázaly zimní reprezentační akce. Během pandemie se najelo na on-line schůzky, ale tentokrát jsme chtěli, aby došlo k osobnímu setkání,“ vysvětlil Rulík.

Kromě obecného hodnocení akcí došlo i na dvě podrobnější přednášky, obě se týkaly bronzového týmu do dvaceti let. Augusta představil scoutingovou platformu Rinknet, zatímco Petr Přikryl přiblížil hru gólmanů. „Já osobně jsem se pak při hodnocení dvou akcí zaměřil na detaily. Nachystanost, rychlost, to všechno hraje roli,“ dodal Augusta ke své části.

Následovala diskuze, ve které byl prostor pro přítomné trenéry a manažery, aby se případně doptali na některé konkrétní detaily. „Bylo to velmi věcné a k tématu,“ byl rád Rulík.

Ten také vysvětlil, že jde o velmi důležitou formu spolupráce a setkání s klubovými trenéry: „Během sezony jsou to největší dodavatelé hráčů do všech mládežnických reprezentací.“

S tím souhlasil i Augusta, který například na únorovém turnaji U20 ve Švýcarsku využil hodně hráčů z domácích soutěží. „Bylo dobré, že jsme se s trenéry viděli, protože jsou to oni, kdo jsou základním stavebním kamenem toho, jak pak vypadají reprezentační výběry. S hráči jsou v denním kontaktu, mají na ně největší vliv,“ ví dobře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *