Liga juniorů ČR: Vsetín vyhlašuje útok na juniorskou extraligu – „Nechceme to jen zkusit, je to priorita,“ říká kouč Vlach

0

Vsetínští junioři v minulé sezoně skončili těsně před branami finále. V tu chvíli ještě nevěděli, že jim bude chybět jeden zápas – nebo vlastně pouhý jeden gól – k extralize. Takový osud ve VHK nechtějí opakovat. Tentokrát je jasným cílem postup.

Naším cílem je samozřejmě dostat se do extraligy, to neskrývám. Nechceme to jen zkusit, ale je to jedna z priorit mužstva,“ odkrývá bez větších tajností nový hlavní trenér vsetínské juniorky Rostislav Vlach.

Motivace klubu mít tým v nejvyšší juniorské soutěži je více než patrná. „Určitě bychom chtěli mužstvo posunout výš, protože si myslím, že máme spoustu dobrých a perspektivních hráčů. Víme, že ti, kteří by extraligu chtěli hrát a neměli u nás tu možnost, by měli pocit, že se chtějí posunout výš a nastaly by odchody. Je to přirozené, ale chtěli bychom tomu zabránit tím, že postoupíme,“ vysvětluje Vlach.

Vsetínští junioři během letní přípravy trénovali i na ledě (foto: Tomáš Petr Marek, hc-vsetin.cz)

Vlach se ovšem se svým mužstvem teprve seznamuje. Nastoupil během jarní přestávky, do Vsetína se letos vrátil po dlouhých šestnácti letech. „Myslím si, že na vsetínské prostředí jako takové se adaptovat moc nemusím, protože ho dobře znám. Je ale fakt, že na jména kluků si ještě zvykám, protože jich je dost a za trénink je to složitější. Některé jsem znal z výběrů a sledoval je v době, kdy jsem byl u mládežnické reprezentace. Spousta hráčů je pro mě ale nová a ještě si na ně zvykám, nicméně nebude problém je v srpnu poznat,“ říká.

Přes to všechno už je přesvědčený, že jeho svěřenci na postup mají. A to mimo jiné z referencí svých předchůdců.

Kostra týmu se totiž na první pohled příliš nezměnila. „Větší část mužstva je složená z hráčů, kteří zde působili v loňské sezoně. Menší část tvoří hráči, kteří přišli z dorostu. Chtěli bychom vyzkoušet i hráče odjinud, některé už máme vyhlédnuté, takže je jen otázka, do jaké míry přestupy nebo hostování dotáhneme do konce,“ popisuje Vlach.

V srpnu se Vsetín již tradičně účastní juniorského turnaje v Přerově (foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej)

„Z dorostu jsme posunuli hráče, kteří ročníkově spadají do juniorky, a hráče perspektivní. Na druhou stranu ovšem nechceme dorost úplně oslabit,“ říká. A je to zcela pochopitelné. I dorost Vsetína má totiž postupové ambice a potřebuje šikovné hráče, kteří tým do extraligy dotáhnou.

Na druhou stranu jsou tu i junioři, kteří mají smlouvu a pravidelně trénují s A-týmem. „Máme to nastavené tak, že áčko má přednost, a pokud budou mít kluci výkonnost a budou tam s nimi počítat, tak je samozřejmě uvolníme. Pokud by se do sestavy neprobojovali, tak se zapojí k nám,“ odkrývá.

V letní přípravě kombinovali vsetínští mladíci suchou přípravu s tréninky na ledě a zaměřovali se hlavně na bruslařskou techniku. „Já můžu říct, že zatím jsme s přístupem hráčů velmi spokojeni. Jsou vstřícní, vnímaví, dobře komunikují, snaží se dělat věci, které od nich vyžadujeme. Doufejme, že to vydrží do další tréninků, zápasů, respektive všech utkání v sezoně,“ věří hlavní trenér.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *