Brankařské kempy pro mladé? Komise odvádí dobrou práci, říká Pavelec

0

V pondělí to bylo už pojedenácté v této sezoně, kdy se pod hlavičkou brankařské komise konalo jednodenní soustředění pro mladé gólmany. „Je to pro ně velký přínos,“ myslí si Ondřej Pavelec, někdejší brankář reprezentace a současný člen realizačního týmu A-mužstva. Ve Dvoře Králové se byl podívat osobně.

Kempy, které jsou pořádány pro brankáře 4. až 9. třídy, tedy ročníky 2014 až 2009, mají v podstatě pokaždé stejný mustr. Suchá příprava a dva hodinové tréninky na ledě.

„Kluci mají v daný den suchou přípravu i dva ledy, takže prostor jim něco předat tam určitě je, ale vždycky je to koneckonců jen na nich, jak se toho chopí,“ komentuje projekt Ondřej Pavelec.

Ten také dodal, kde by mohli mladí brankáři pochytit nejvíce. „Většina času je zaměřená na bruslení. Bez toho se v dnešním hokeji gólman neobejde, je to alfa a omega. Čím dřív se do toho díky tréninku dostane, o to jednoduší to bude mít,“ myslí si někdejší brankář New York Rangers nebo Winnipegu Jets.

Pavelec na akci posbíral několik postřehů. „V jejich věku jsou gólmani hodně tvární a dokáží pochytit téměř vše,“ zmiňuje jednu z hlavních výhod mladého věku.

Kromě toho je i rád, že takový projekt existuje. Hokej jde totiž neustále dopředu, a tak je potřeba se tomu přizpůsobit. „Když jsem vyrůstal já, nic takového jsme neměli. Maximálně v klubu byl v pozdějším věku trenér gólmanů, ale doba je jiná. Teď už to bez specializace nejde,“ ví dobře.

Kempy jsou určeny pokaždé pro brankáře z daného kraje. Klubová příslušnost tak nehraje roli, což je pro trenéra gólmanů národního týmu také něco, co chválí.

„Kempy jsou i pro kluky z menších klubů, kde občas podobný typ tréninku chybí. Každá taková akce je tedy velkým přínosem,“ je mu jasné a chválí, jakou aktivitu brankářská komise v tomto směru vykonává: „Členové brankářské komise odvádí dobrou práci. Hodně si toho cením, jelikož práce s dětmi je důležitá, ale i náročná.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *