Brankář Jaroslav Halák míří do HC Slovan Bratislava

0

NHL, SLOVENSKÁ EXTRALIGA

Jaroslav Halák

Hokejový klub Slovan Bratislava krátce před koncem přestupního období administrativně dotáhl možný příchod brankáře Jaroslava Haláka. Vedení Slovanu o tom informovalo na svém webu.

O tom, zda Halák skutečně nastoupí v extralize za Slovan, se rozhodne během příštích dnů. Samotný hráč se v současnosti nachází v Bostonu a do Bratislavy by mohl přijet nejprve na přelomu února a března.

„Velice si vážím zájmu Slovanu o mé služby. Je to klub, ze kterého jsem se odrazil do velkého zámořského hokeje. I proto bych chtěl být v tuto chvíli naprosto korektní a otevřený k vedení klubu, svým budoucím spoluhráčům a v neposlední řadě k fanouškům Slovanu.

Halák nestál v brance více než 10 měsíců

„Uvědomuji si, že jsem více než deset měsíců nestál v brance v soutěžním zápase, i když jsem se po celou tu dobu snažil udržovat v dobré fyzické kondici. S managementem Slovanu jsme se dohodli, že do klubu přijdu a podepíšu řádný kontrakt, ledaže bez problémů projdu důkladnou zdravotní prohlídkou a moje tělo potvrdí, že je stoprocentně připraveno absolvovat zátěž v zápasech, které klub čekají ve vyvrcholení sezóny,“ řekl 38letý brankář.

Halák odstartoval svoji kariéru v bratislavském klubu HK 99 Ružinov. Ve Slovanu působil od svých šestnácti let a na svém kontě má 13 odchytaných zápasů za A-tím ze sezóny 2003/2004. Potom se jeho kariéra již bez výjimky odehrávala v zámoří, nejprve v juniorské lize QMJHL, později v AHL a od roku 2006 až do loňska byl součástí NHL.

V ní odehrál 620 zápasů, působil postupně v sedmi klubech – Montrealu Canadiens, St. Louis Blues, Washington Capitals, New York Islanders, Bostone Bruins, Vancouver Canucks a naposledy v New Yorku Rangers. Na svém kontě má 295 vítězných zápasů v základní části NHL a celkem 53 shutoutů.

Kdy se Halák vrátí na Slovensko zatím není jasné, ale vedení Slovanu informovalo, že po administrativní stránce mu nebude nic bránit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *