CHL: Košice se rozloučili s Ligou Mistrů

0

KOŠICE – Hokejisté HC Košice nebodovali ani ve svém posledním zápase v Lize mistrů. V domácí Steel aréně podlehli německému týmu Adler Mannheim 1:4 a jako jediní z 24 týmů soutěže nezískali ani bod. Zároveň prodloužili sérii proher slovenských týmů v LM na 21 duelů. Slovenský mistr prohrál všech šest zápasů a dosáhl v nich skóre 9:22. Mannheim měl už před utkání jistou účast v play-off, do které postoupilo 16 nejlepších týmů soutěže.

Liga mistrů Košičané.
Zdroj: TASR

Košičané nastoupili bez Jense Olssona a útočníků Michala Chovana, Huntera Fejese a Eduarda Šimuna, ale s cílem vymazat nulu ze svého bodového konta. V závěru herny vyrovnané první třetiny začal jejich záměry naplňovat Jääskeläinen, když pohotovou střelou po buly překvapil brankáře Brückmanna – 1:0. Hosté postupně přidali v ofenzivě a v ofenzivních snahách těžili iz chyb Košičanů. Ve 28. minutě vyrovnal Wolf, když Riečického překonal po úniku – 1:1. O čtyři minuty Gilmour fauloval Zecha, dostal trest na 5 minut a do konce zápasu, ale Košičané nezužitkovali dlouhou přesilovku. V jejím závěru naopak inkasovali, když Bennett vzal puk Jääskeläinenovi ve středním pásmu a po nájezdu poslal hosty do vedení – 1:2. Hosté měli hru pod kontrolou az gólu v oslabení se těšili i ve 45. minutě, kdy se po dalším úniku prosadil Gaudet a gólem na 3:1 ukončil košickou přesilovku.

Liga mistrů – 6. kolo:

HC Košice – Adler Mannheim 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

Branky: 19. Jääskeläinen (Pollock) – 28. Wolf (Murray, Gildon), 37. Bennett, 45. Gaudet (Hännikäinen), 57. Fischbuch (Gaudet). Rozhodovali: Buss (Rak.), Hronský – Durmus, D. Konc, vyloučení: 2:5 na 2 min., navíc Gilmour (Mannh.) 5 min. + DKZ za naražení na mantinel, přesilovky: 0:0, oslabení: 0:2, 2582 diváků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *