Analýza zápasu AHL: Providence Bruins – Springfield Thunderbirds

0

V AHL nás čeká zápas Providence – Springfield. Domácí borci zatím v úvodu sezóny tápou. Loňský vítěz divize je letos na úplně opačném pólu tabulky. Providence má na kontě 4 body v 6 zápasech, Springfield má o 2 body více a zápas navíc. I přes tak nízký počet dosud odehraných zápasů se tyto týmy letos střetnou již potřetí, naposledy tomu bylo dnes v noci. V letošních měřeních v obou případech na ledě Springfieldu vyhrál domácí Thunderbirds a to nejprve 4:3 a dnes v noci 5:2.

Samo o sobě to ale dává jasnou předzvěst tomu, že i dnes by k vidění mohla nebo spíš měla být hezká gólová podívaná. O favoritovi sázkové kanceláře pochybují, některé sázkovky jsou na straně domácích, některé kurzy obrací naopak do Springfieldu. S ohledem na loňský rok a i fakt, že oba dosud odehráné zápasy, které mezi nimi udělali rozdíl si myslím, že je favorit spíše farma Bostonu. Oba týmy jsou samozřejmě kvalitou na podobné úrovni, obecně celá AHl je velmi vyrovnaná a v některých ohledech ještě nevyzpytatelnější než NHL. Nicméně já nebudu sázet na vítěze, nýbrž počet gólů. Providence i Springfield zatím hrají velmi atraktivní hokej. On není ani příliš důvod si tento standard nedržet, protože ve farmářských týmech se většinou chtějí ukázat pouze individuality. Springfield si v této sezóně po 7 zápasech drží průměr 6.2 gólů na zápas, Providence potom o 0.3 gólu méně, což by ale i tak v pohodě stačilo na vypsanou hranici 5.5 gólů.

I loni se oba týmy dostaly za celých 72 kol nad hranici 5.5 gólů na zápas. V posledních 5 vzájemných duelech navíc hned 4x lehce tuto hranici překonali. Jen v jednom zápase byl výsledek 3:2pp v jiných 7:2, 7:3, 4:3 a 5:2. Stejně jako loni si myslím, že i letos bude ve většině zápasů padat hodně gólů. Providence má rozhodně tým na to, aby hrál otevřený ofenzivní hokej a s ohledem na tabulku budou dnes potřebovat vyhrát, aby se odpíchli ze dna tabulky a možná jej přenechali právě Springfieldu, který každoročně patří spíš k průměrným až podprůměrným týmům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *